Siirry pääsisältöön

S-ryhmän osuuskauppojen jäsenyyksistä varmaa tuottoa


S-Etukortin käyttäminen on junttia. Koko kassajonon hidastaminen muutaman euron ostoksista saatavan naurettavan pienen bonuksen takia on lähes tulkoon alhaisinta mitä ihminen voi toiselle ihmiselle tehdä. Ymmärtääkseni korttijärjestelmän kustannukset ylittävät asiakasomistajille maksettavien etujen määrän, joten koko järjestelmä on asiakasomistajien kannalta yhtä tyhjän kanssa. Korjatkaa, jos olen väärässä. Osuuskauppojen maksama korko puolestaan on monissa osuusliikkeissä melko hyvä, joten päätinpä minäkin vihdoin liittyä jäseneksi joihinkin niistä. Liityin nyt näihin:
 

Koron saaminen edellyttää jäsenmaksun maksamisen täysimääräisenä ja minun tapauksessani jäsenyyksistäni kertyi kustannuksia yhteensä 1000€. Sijoitus on ymmärtääkseni pommin varman, sillä osuusmaksu palautetaan täysimääräisesti, jos joskus haluaa erota osuuskaupasta. Korot toki voi vaihdella vuodesta toiseen, mutta eiköhän sieltä aina jotain tule.
 
Käytännössä asia hoituu niin, että marssit mihin tahansa S-Pankkiin tai S-ryhmän toimipisteeseen (esim. Prismat ja isot S-Marketit) ja kerrot haluavasi liittyä vaikka yllä mainittuihin osuuskauppoihin. Asiakaspalvelija tekee sitten jokaisesta osuuskaupasta liittymissopimuksen ja homma on sillä selvä. Koko operaatioon meni itselläni noin vartti aikaa. 
 
Korkoon on oikeutettu, kun liittyy jäseneksi vuoden loppuun mennessä. Kiirettä ei siis vielä ole, mutta parempi hoitaa asia ajoissa. Loppuvuodesta saattaa olla muitakin viime hetken liittyjiä liikenteessä. Osuusmaksun korot maksetaan osuuskaupasta riippuen yleensä loppukeväästä.
 
Sitä pirun korttia en aio käyttää kyllä edelleenkään.

Kommentit

 1. Halvimmassa ruokakaupassa (Prisma) kortin käyttäminen suurperheellisenä ja isoilla ruokaostoksilla tuo ihan tuntuvaa etua. 5% bonusta ostojen ollessa poikkeuksetta sen 900€ per kk, 0,5% maksutapaetua ja vielä koko vuoden ostoksista 2% ylijäämänpalautusta (viime vuodelta) jolloin yhteissumma taitaa nousta n. tuhanteen euroon vuoteen. Lisäksi saan vähän päälle satasen multiliittyjänä osuusmaksuille korkoa.

  Korttijärjestelmä on turha, mutta se tonni jäisi saamatta ilman korttia joten en näe syytä kiukutella.

  Minulle aika on rahaa enkä jaksa lähteä eri puolelle kaupunkia jotain L-kaupan viikonlopputarjousta metsästämään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että siitä on sinulle hyötyä! Ilman korttijärjestelmää saman edun voisi saada edullisempina hintoina, mutta sehän ei nyt ole mahdollista, joten edun saadakseen on pakko käyttää korttia. Jos tekisin suurimman osan ostoksista tietyssä kaupassa, niin saattaisin kyllä itsekin nöyrtyä kortin käyttöön. Kortti pitäisi siinä tapauksessa ehdottomasti olla integroitu maksu- ja bonus-kortti, mikä ei taida olla ongelma.

   Poista
  2. Korttijärjestelmähän kuuluu itse yritysmuotoon; osuuskunnan idea on tarjota asiakkailleen etuja. Ehkä tuon voisi toteuttaa automaattisesti jollain tavoin tulevaisuudessa, mutta alennuksien laittaminen tuotteen hintoihin ns. rikkoisi osuuskunnan periaatteita; nehän ei kuulu kaikille!

   (vastineeksi asiakasalennuksista, osuuskaupat saavat suhteellisen vapaat kädet harjoittaa toimintaansa ilman isojen omistajien seurantaa. Edustajisto ei vastaa samaa kuin oY:n omistajuus. Näistä kaikista voi olla mitä mieltä tahansa, mutta periaate on kuitenkin tämä)

   Viiden vuoden jälkeen s-tilillä on kertynyt jonkin verran yli 4400 euroa bonuksista ja koroista (muillakin perheenjäsenillä on korkotuloja tämän lisäksi). Kelpaa minulle. Prisma on nykyisin myös edullisimmasta päästä.

   Poista
 2. Anonyymiltä (28.3. klo 10:37) hyvä kommentti. Ihmeellistä kiukuttelua blogistilta. Korttijärjestelmä on toki typerä, mutta kiukuttelu on tarpeetonta. Meilläkin tulee vuodessa viitisen sataa euroa bonusta. Muutenkin asioitaisiin Prismassa olipa bonuksia tai ei. Joten sama ottaa ilmaiset 500e. Sinänsä hassua että tuo 500e on viisinkertainen summa blogistin mainostamaan osuusmaksun korkoon nähden. Toki meilläkin on perheessä 5 henkilöä (3 lasta) tehnyt tuon saman sijoituksen ja osuusmaksujen korkoja tulee myös reilu 500e vuodessa.

  P.S. Kassajono ei hidastu sekunnin vertaa, jos maksan S-Pankin kortilla versus jos maksaisin jonkun muun pankin kortilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, tuli hieman provosoitua. Ei se kortin käyttö minussa kovin suuria aggressioita yleensä herätä.

   Poista
 3. Ja jottei tulisi annettua pelkästään negatiivista palautetta: Hieno blogi! Olen tätä lueskellut aina kun on uutta tavaraa tullut. Mukava lueskella jonkun toisen tavoitteen etenemisestä. Oma tavoitteeni on lähes täsmälleen sama kuin sinulla ja matkakin vaikuttaa hyvin samanlaiselta. Tosin aloitin nuorempana, joten mahdollisesti eläköidyn muutaman vuoden ennen 55-vuotispäivää, jos kaikki menee hyvin. Jatka hyvää blogia ja tiheämpäänkin saa postailla, jos sanottavaa on! :)

  VastaaPoista
 4. Hei, kannattaa hankkia ilmainen S-pankin tili ja debit- sekä kreditkortti, niin kassajono lyhenee. Itse olen usean osuuskaupan jäsen ja HOK-jäsenyys maksoi 35€, tuotto 10€ osuuskorolla on aika hyggeä!
  Jukka

  VastaaPoista
 5. Hieman aiempien kommentoijien teksteihin... Bonuskortista on lähinnä etua, jos keskittää kaikki ostoksensa yhteen ketjuun ja sen lisäksi ostaa paljon kaupassa. Sen sijaan esimerkiksi vähän kuluttavalle sinkulle bonuskortin tarjoama etu on pieni, koska bonusprosentti kasvaa kulutuksen myötä. Yksin asuva ei välttämättä käytä kuin vähän yli satasen ruokatarvikkeisiin kuukaudessa, joten ei siinä paljon bonuksia kerry vaikka kuinka keskittäisi ostoksiaan. Itselläni on toki bonuskortti, mutta saan yleensä bonuksia korkeintaan pari euroa kuussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä asun yksin ja ruokakauppaan menee reilu 300€ kuukaudessa. Ei tule pahemmin hintalappuja katseltua ja pyrin ostamaan mahdollisimman hyviä raaka-aineita. Ehkä olisi syytä käyttää tarkempaa harkintaa, mutta olen suonut tämän arjen luksuksen itselleni. Välillä olen seurannut tarkemmin kulujani: http://www.55vuotiaanaelakkeelle.com/2014/01/mihin-raha-menee.html

   Poista
 6. Käänsin takkini ja hommasin sittenkin sen kortin. Tai jos tarkkoja ollaan, niin se vain tupsahti minulle postiluukusta pyytämättä ja yllätyksenä kuin faksi Anneli Jäätteenmäelle. Otin sen sitten käyttöön, kun siinä oli lähimaksuominaisuuskin, mikä minulta aiemmista korteista puuttui. S-Pankilla taitaa olla maltillisemmat kulut päivittäisasioinnissa kuin minun varsinaisessa pankissa, joten saatan siirtää kaiken pankkiasiointini sinne. Näyttävät suhtautuvan nihkeästi pienyrittäjien tileihin ja liikevaihtoa pitäisi olla 500 000€ vuodessa ennen kuin pystyisin siirtämään firman tilin myös sinne. Se vähän tökkii, kun haluaisin hoitaa kaiken pankkiasioinnin samassa paikassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pankkien hinnoittelusta :) tarkastelisin hieman laajemmin kuluja kuin pelkästään päivittäishinnoittelua sillä mikään pankkihän ei ota takkiinsa näistä palveluista. Vaikka hinnoittelu olisi huokeampi jossain palvelussa, voi se olla kaksin tai kolmikertainen esimerkiksi lainoissa, sopimusten muutoksissa tai muissa poikkeuksellisissa tilanteissa. Ja jos kiinnostaa, niin miettisin vielä tarkemmin, mitä hinnoittelun takana on; monikanavaiset, kehittyneet ja digitaaliset palvelut, helpot päivittäisratkaisut ym. :) Olen itsekin s-pankkilainen, mutten arvosta pankkiasiointia, joka hoituu prisman kassan vieressä vihreäfleecetakkisen infolaisen kanssa, ammattitaitoa kyseenalaistamatta.

   Poista
 7. Itse otan vihreästä kortista irti kaikki mitä se antaa (ruoka, polttoaineet, vakuutukset, jne.) Bonusten lisäksi omien ja muiden (linkki) tekemien tutkimusten mukaan, s-ryhmän hyödykkeet ovat halvimmasta päästä. Mitä suurempi kotitalous on, sitä suurempi on euromääräinen hyöty. Yhden hengen sinkkutaloudet eivät hyödyistä juuri pääse nauttimaan. Oma bonuskertymä on 3,5 - 4,5%/kk, jolla tienaa muutaman kympin. Bonukset on mulle yksi automaattisen säästämisen muoto, josta tarinaa mm. > http://mammuttibloki.blogspot.fi/2016/10/saastovinkki-ilmaiseksi-etelanlomalle.html

  Linkki: http://www.iltalehti.fi/uutiset/201704032200095997_uu.shtml

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut kirjoitukset

Miten ostan pörssiosakkeita - käytännön ohjeet

Ties vaikka joku saisi tästä apua ja näkeepähän ummikko miten helppoa osakkeiden ostaminen on. Osakkeiden valintaan en osaa antaa vinkkejä, mutta välittäjän valintaan kyllä. Pörssiosakkeiden omistaminen edellyttää  arvo-osuustiliä  ja sellaisen voi hankkia vaikka omasta tilipankistaan tai muulta arvo-paperivälittäjältä, joka ei ole välttämättä ole sidoksissa tilipankkiisi. Arvopaperivälittäjissä ratkaisevin ero on hinta. Ns. online-välittäjillä verrattuna kivijalkapankeihin on usein myös laajempi valikoima eri markkinoilta ostettavia sijoitustuotteita. Esimerkiksi ulkomaisia indeksiosuusrahastoja tai erikoisempia yrityksiä eksottisemmilta markkoinoilta voi olla vaikeaa tai mahdotonta saada ostettua oman pankin kautta. Kivijalkapankkisi mainostaa sinulle varmasti mainioita tietopalveluitaan ja analyysejään, joihin pääsee käsiksi avaamalle heille arvo-osuustilin. Kokemukseni mukaan vastaavat tai jopa paremmat analyysipalvelut on saatavissa ihan samalla tavalla myös muilta välittäjiltä.

Annuiteetti, tasalyhennys, kiinteä tasaerä...

...3kk euribor, kiinteä korko, apua! Näitä on tullut kelailtua viime aikoina. Paljon on tapahtunut sitten edellisen kirjoitukseni ja olen päätynyt ostamaan oman asunnon. Varsinainen loppukauppa on vielä edessä ja minulla on vielä hieman aikaa kilpailuttaa lainatarjouksia. Olen pyytänyt tarjouksen OP:sta, Sampo pankista ja Nordeasta. Lainan hinnassa ja kuluissa ei ole käytännössä mitään eroa enkä siksi jaksa vaivautua enää pyytämään tarjousta muualta. Kaikki tarjoavat marginaaliksi 0,75% ja viitekoron saa valita vapaasti. Pankin edustajat kovasti painostavat sitomaan lainan kolmen tai viiden vuoden kiinteän koron jaksoon. Kokonaiskoroksi tälle viiden vuoden jaksolle tarjotaan 2,75% . Minulla alkaa aina hälytyskellot soimaan, kun pankki kovasti jotain tyrkyttää. Tuskin ne silloin ainakaan minun etuani ajattelevat. Kaiken maailman turvatuotteita tarjotaan myös, mutta ennemmin asetan kuukausierän mahdollisimman pieneksi, jotta pystyn säästämään osakkeisiin ihan oman turvani. Nordea