Siirry pääsisältöön

Miten sijoittaisit 100 000€ nyt?


Aihe on ajankohtainen, koska minulla sattuu olemaan sen verran käteistä tällä hetkellä, kun lasketaan yhteen firman tilillä ja omalla säästötililläni olevat rahat. Firman tilille on kertynyt rahaa ihan siitä syystä, että olen pian kolme vuotta tehnyt töitä yritykselleni ja pyrkinyt nostamaan palkkaa maltillisesti. Käytännössä olen maksanut itselleni jo pitkään 3000€ nettona kuukaudessa. Omalla tililläni on rahaa puolestaan siitä syystä, että en ole keksinyt vielä järkevää sijoituskohdetta taannoisesta asuntomyynnistä jääneille rahoille. Asun tällä hetkellä vuokralla ja minulla on niin pienet asumiskulut, että omistusasunnossa en pääsisi lähellekään yhtä pieniin kuluihin, varsinkaan asumalla Suomen kalleimmilla asuinalueilla.

En koe, että minulla on edellytyksiä indeksiä parempaan tuottoon yksittäisten yritysten osakkeita ostamalla, koska en vaan osaa. Tämän takia olenkin viime aikoina ostellut lähinnä Nordnetin Superrahastoja ja ETF-osuuksia. Tällä hetkellä minulla menee automaattisesti 500€ kuukaudessa näihin:


Salkku näyttää nyt tältä:

Facebook-sivullani jo raportoinkin, että tein ennen vuodenvaihdetta sellaisen pienen veivauksen, että myin Sampoa vajaalla tuhannella eurolla ja ostin vuoden vaihteen jälkeen samaan hintaan saman verran takaisin. Tämä siitä syystä, että luovutusvoitto on verovapaa, jos kaiken verovuonna luovutetun omaisuuden luovutushinnat ovat yhteensä enintään 1 000 euroa. Sampo oli minulla eniten noussut arvossaan, joten siksi juuri sitä. Lisätietoja Verottajan sivulla.

Firman kassassa on hyvä pitää hätävaraa palkanmaksuun, mutta nykyiselläkin kassalla makselee jo vuoden palkkaa tekemättä yhtään myyntituloja. Johonkin tuottavaan kohteeseen kai olisi järkevää niitäkin rahoja sijoittaa. Kuukausisäästäminen saa jatkua ennallaan, mutta pohdin nyt muita sijoituskohteita käteiselle. Ostaisiko firmalle tai itselle esimerkiksi sijoitusasunnon?

Kommentit

Suositut kirjoitukset

S-ryhmän osuuskauppojen jäsenyyksistä varmaa tuottoa

S-Etukortin käyttäminen on junttia. Koko kassajonon hidastaminen muutaman euron ostoksista saatavan naurettavan pienen bonuksen takia on lähes tulkoon alhaisinta mitä ihminen voi toiselle ihmiselle tehdä. Ymmärtääkseni korttijärjestelmän kustannukset ylittävät asiakasomistajille maksettavien etujen määrän, joten koko järjestelmä on asiakasomistajien kannalta yhtä tyhjän kanssa. Korjatkaa, jos olen väärässä. Osuuskauppojen maksama korko puolestaan on monissa osuusliikkeissä melko hyvä, joten päätinpä minäkin vihdoin liittyä jäseneksi joihinkin niistä. Liityin nyt näihin:   Koron saaminen edellyttää jäsenmaksun maksamisen täysimääräisenä ja minun tapauksessani jäsenyyksistäni kertyi kustannuksia yhteensä 1000€. Sijoitus on ymmärtääkseni pommin varman, sillä osuusmaksu palautetaan täysimääräisesti, jos joskus haluaa erota osuuskaupasta. Korot toki voi vaihdella vuodesta toiseen, mutta eiköhän sieltä aina jotain tule.   Käytännössä asia hoituu niin, että marssit mihin tahansa S-

Miten ostan pörssiosakkeita - käytännön ohjeet

Ties vaikka joku saisi tästä apua ja näkeepähän ummikko miten helppoa osakkeiden ostaminen on. Osakkeiden valintaan en osaa antaa vinkkejä, mutta välittäjän valintaan kyllä. Pörssiosakkeiden omistaminen edellyttää  arvo-osuustiliä  ja sellaisen voi hankkia vaikka omasta tilipankistaan tai muulta arvo-paperivälittäjältä, joka ei ole välttämättä ole sidoksissa tilipankkiisi. Arvopaperivälittäjissä ratkaisevin ero on hinta. Ns. online-välittäjillä verrattuna kivijalkapankeihin on usein myös laajempi valikoima eri markkinoilta ostettavia sijoitustuotteita. Esimerkiksi ulkomaisia indeksiosuusrahastoja tai erikoisempia yrityksiä eksottisemmilta markkoinoilta voi olla vaikeaa tai mahdotonta saada ostettua oman pankin kautta. Kivijalkapankkisi mainostaa sinulle varmasti mainioita tietopalveluitaan ja analyysejään, joihin pääsee käsiksi avaamalle heille arvo-osuustilin. Kokemukseni mukaan vastaavat tai jopa paremmat analyysipalvelut on saatavissa ihan samalla tavalla myös muilta välittäjiltä.

Annuiteetti, tasalyhennys, kiinteä tasaerä...

...3kk euribor, kiinteä korko, apua! Näitä on tullut kelailtua viime aikoina. Paljon on tapahtunut sitten edellisen kirjoitukseni ja olen päätynyt ostamaan oman asunnon. Varsinainen loppukauppa on vielä edessä ja minulla on vielä hieman aikaa kilpailuttaa lainatarjouksia. Olen pyytänyt tarjouksen OP:sta, Sampo pankista ja Nordeasta. Lainan hinnassa ja kuluissa ei ole käytännössä mitään eroa enkä siksi jaksa vaivautua enää pyytämään tarjousta muualta. Kaikki tarjoavat marginaaliksi 0,75% ja viitekoron saa valita vapaasti. Pankin edustajat kovasti painostavat sitomaan lainan kolmen tai viiden vuoden kiinteän koron jaksoon. Kokonaiskoroksi tälle viiden vuoden jaksolle tarjotaan 2,75% . Minulla alkaa aina hälytyskellot soimaan, kun pankki kovasti jotain tyrkyttää. Tuskin ne silloin ainakaan minun etuani ajattelevat. Kaiken maailman turvatuotteita tarjotaan myös, mutta ennemmin asetan kuukausierän mahdollisimman pieneksi, jotta pystyn säästämään osakkeisiin ihan oman turvani. Nordea