Siirry pääsisältöön

Yritykseni tulot ja menot

IT-Konsultointi Oy

Lupasin edellisessä kirjoituksessa avata yritykseni tuloista ja menoista tarkemmin, joten tässä tulee.

Alkuinvestoinnit

 • Osakeyhtiön pääoma 2500€ (tämä summa on pakko siirtää yrityksen tilille ennen kuin voi rekisteröidä yrityksen)
 • PRH osakeyhtiön rekisteröintimaksu 330€
 • Yrityksen kotisivujen domain ja webhotelli n. 70€
 • Läppäri n. 2000€
 • Kännykkä n. 800€
 • Sairauskuluvakuutus n. 200€
 • Yhteensä n. 3500€ (Alkupääoman eli 2500€ voi käyttää hankintoihin)
Nykyisessä asiakkuudessani laskutan tuntiperusteisesti 65€/h + ALV. Tämä laskutushinta ei ole kovin hyvä, mutta vastapainona projekti on pitkä ja työmaalla hyvä sijainti. Käytännössä lähetän normaalina kuukautena noin 13 000€ laskun. Tässä laskutusrivit joulukuun laskultani:


 Kulut

Tästä summasta pakollisiin menoihin hupenee kuukausittain seuraavasti (esim. joulukuun laskutuksesta):
 • ALV n. 2184€
 • Palkka 3500€
 • Ennakonpidätys n. 1500€
 • Matkapuhelin ja laajakaista n. 60€
 • Sosiaaliturvamaksu n. 100€ 
 • Tilitoimisto n. 60€
 • Yhteensä n.  7400€
Lisäksi vuositasolla kertyy maksettavaksi ainakin seuraavat:
 • Webhotelli n. 35€
 • YEL n. 1800€
 • Sairauskuluvakuutus n. 200€
 • Uusi kännykkä 800€
 • Yhteensä n. 3000€
 • (Lisäksi maksettavaksi lankeaa ainakin vero liikevoitosta, mutta sen suuruutta en ole vielä arvioinut, kun tilikautta on vielä reilusti jäljellä)
Kassaan pitäisi jäädä kaikien kulujen jälkeen kuukausittain n. 3000 - 4000 €. Heitin luvut nyt ihan ulkomuistista ja varmasti jotain on unohtunut. Minulla ei ole tarkkoja lukuja muistissa, kun kausiveroilmoitukseen liittyvät asiat hoitaa minulla nykyään tilitoimisto. Olisi pitänyt hommata se jo aiemmin, sillä paljastui, että olin tehnyt päin seiniä ilmoitukset verottajalle ja virheiden korjaamisessa meni kirjanpitäjällä aikaa ja tupakkaa.

Palkkaa olen maksanut itselleni melko maltillisesti 3500€ nettona per kuukausi, minkä ansiosta firman kassassa on nyt puskuria muutaman kuukauden palkan verrran.

Ei ole kai ihme, että tällaisella normaaliälyiselläkin on haasteita yksinkertaisenkin yrityksen kirjanpidossa, kun viranomaisvelvoitteet yrittäjän näkökulmasta näyttää tältä:


Sijoitukset

Olen hiljattain myös alkanut sijoittaa firman rahoja. Ei mitään suurta ja ihmeellistä, mutta jotain pientä kuitenkin. Ostin pörssin ulkopuolelta Zipuli Oy:n osakkeita. Zipuli omistaa kaksi laadukasta ravintolaa Helsingistä, Juuren ja Latvan ja lisäksi henkilöstöravintolakonsepti Pihkan. Tuottoja ei ole odotettavissa vielä lähivuosina, mutta uskon pitkällä aikavälillä pääomistajien haluan maksaa itselleen ja muille osakkeenomistajille myös osinkoa. Lisäksi osakkaille on luvassa etuina 15% alennusta ko. ravintoloista.

Tämän lisäksi ostin firmalle Kruunukellarin viinikaappiosakkeen. Tämä liittyy puhtaasti elämästä nauttimiseen eikä tuotto-odotuksiin, mutta onpahan lisäksi tyylikäs ja ekslusiivinen edustustila tarvittaessa.

Vähän "järkevämmät" sijoituskohteet on vielä hakusessa. Jotain melko turvallista sen pitää olla, ehkä kansainvälisesti hajautettuja ja likvidejä ETF:iä tai muita arvopapereita.

Varsinaista myyntityötä en ole tehnyt sekuntiakaan. Tämänhetkinen projekti tuli minulle kaverin kaverin kautta. Sen jälkeen minulle on tarjottu projekteja LinkedIn-profiilini kautta, vaikka minulla ei ole siellä haku päällä. Työtilanne näyttää siis hyvältä, kun hommaa piisaa ilman, että pistää tikkua ristiin. Tämä tilanne pitäisi pystyä nyt hyödyntämään joko rekrytoimalla uusia työntekijöitä tai hommaamalla alihankkijoita.

p.s. Loin blogia vastaavan Facebook-sivun, mihin laitan tiedon blogin päivityksistä ja jatkossa pienempiä päivityksiä vähän aktiivisemmin. Harvempi nykyään tuntuu käyttävän syötteenlukijoita, joten tuolta ehkä helpommin saa tiedon uusista kirjoituksista. Facebook-sivu löytyy täältä.

Kommentit

 1. "Sen jälkeen minulle on tarjottu projekteja LinkedIn-profiilini kautta, vaikka minulla ei ole siellä haku päällä."
  Voitko valaista miten tuo on mahdollista? Oletan vahvasti, että tarjoukset ovat tulleet tutuilta.

  VastaaPoista
 2. LinkedInin kautta saamani tarjoukset eivät ole tutuilta. Pelkästään joulukuun aikana sain kahdelta eri yritykseltä tarjouksen. En tiedä miten he palvelua käyttävät tai ovat päätyneet juuri minun profiiliini, mutta mitä ilmeisimmin profiilini on jollain tavalla kuitenkin löydettävissä ja päätyy heidän hakutuloksiinsa. Olen kyllä panostanut profiiliini ja siellä on melko kattavasti tiedot osaamisestani ja kokemuksestani.

  VastaaPoista
 3. Ihan pakko oikaista jotain pientä: Alkupääomasi osakeyhtiössä on 2500-, ok. Tuolla rahalla voit ostaa läppärin, rekisteröinnit ym. Eli tuon 6k alkuinvestoinnin olisit voinut halutessasi pienentää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan totta ja näin itseasiassa toiminkin, mutta oli jo päässyt unohtumaan. Korjaanpa sen tuohon.

   Poista
 4. Itse en jaksaisi pyörittää omaa yritystä, palkollisena on niin helppoa =)

  Lisäätkö blogrolliisi blogini www.osinkokuningas.com

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut kirjoitukset

S-ryhmän osuuskauppojen jäsenyyksistä varmaa tuottoa

S-Etukortin käyttäminen on junttia. Koko kassajonon hidastaminen muutaman euron ostoksista saatavan naurettavan pienen bonuksen takia on lähes tulkoon alhaisinta mitä ihminen voi toiselle ihmiselle tehdä. Ymmärtääkseni korttijärjestelmän kustannukset ylittävät asiakasomistajille maksettavien etujen määrän, joten koko järjestelmä on asiakasomistajien kannalta yhtä tyhjän kanssa. Korjatkaa, jos olen väärässä. Osuuskauppojen maksama korko puolestaan on monissa osuusliikkeissä melko hyvä, joten päätinpä minäkin vihdoin liittyä jäseneksi joihinkin niistä. Liityin nyt näihin:   Koron saaminen edellyttää jäsenmaksun maksamisen täysimääräisenä ja minun tapauksessani jäsenyyksistäni kertyi kustannuksia yhteensä 1000€. Sijoitus on ymmärtääkseni pommin varman, sillä osuusmaksu palautetaan täysimääräisesti, jos joskus haluaa erota osuuskaupasta. Korot toki voi vaihdella vuodesta toiseen, mutta eiköhän sieltä aina jotain tule.   Käytännössä asia hoituu niin, että marssit mihin tahansa S-

Miten ostan pörssiosakkeita - käytännön ohjeet

Ties vaikka joku saisi tästä apua ja näkeepähän ummikko miten helppoa osakkeiden ostaminen on. Osakkeiden valintaan en osaa antaa vinkkejä, mutta välittäjän valintaan kyllä. Pörssiosakkeiden omistaminen edellyttää  arvo-osuustiliä  ja sellaisen voi hankkia vaikka omasta tilipankistaan tai muulta arvo-paperivälittäjältä, joka ei ole välttämättä ole sidoksissa tilipankkiisi. Arvopaperivälittäjissä ratkaisevin ero on hinta. Ns. online-välittäjillä verrattuna kivijalkapankeihin on usein myös laajempi valikoima eri markkinoilta ostettavia sijoitustuotteita. Esimerkiksi ulkomaisia indeksiosuusrahastoja tai erikoisempia yrityksiä eksottisemmilta markkoinoilta voi olla vaikeaa tai mahdotonta saada ostettua oman pankin kautta. Kivijalkapankkisi mainostaa sinulle varmasti mainioita tietopalveluitaan ja analyysejään, joihin pääsee käsiksi avaamalle heille arvo-osuustilin. Kokemukseni mukaan vastaavat tai jopa paremmat analyysipalvelut on saatavissa ihan samalla tavalla myös muilta välittäjiltä.

Annuiteetti, tasalyhennys, kiinteä tasaerä...

...3kk euribor, kiinteä korko, apua! Näitä on tullut kelailtua viime aikoina. Paljon on tapahtunut sitten edellisen kirjoitukseni ja olen päätynyt ostamaan oman asunnon. Varsinainen loppukauppa on vielä edessä ja minulla on vielä hieman aikaa kilpailuttaa lainatarjouksia. Olen pyytänyt tarjouksen OP:sta, Sampo pankista ja Nordeasta. Lainan hinnassa ja kuluissa ei ole käytännössä mitään eroa enkä siksi jaksa vaivautua enää pyytämään tarjousta muualta. Kaikki tarjoavat marginaaliksi 0,75% ja viitekoron saa valita vapaasti. Pankin edustajat kovasti painostavat sitomaan lainan kolmen tai viiden vuoden kiinteän koron jaksoon. Kokonaiskoroksi tälle viiden vuoden jaksolle tarjotaan 2,75% . Minulla alkaa aina hälytyskellot soimaan, kun pankki kovasti jotain tyrkyttää. Tuskin ne silloin ainakaan minun etuani ajattelevat. Kaiken maailman turvatuotteita tarjotaan myös, mutta ennemmin asetan kuukausierän mahdollisimman pieneksi, jotta pystyn säästämään osakkeisiin ihan oman turvani. Nordea