torstai 19. tammikuuta 2012

Hyvältä näyttää!

Onpas mukava nähdä vaihteeksi vähän postiivistakin kehitystä sijoitussalkuissa. Salkkujen yhteenlaskettu markkina-arvo alkaa olla lähellä viime kevääksi ajoittunutta kaikkien aikojen huippua eli melkein 30 000€, jos lasketaan käteinen. En ole tarkemmin analysoinut sankari- ja luuseriosakkeita, mutta on näyttänyt siltä, että salkkuni viime vuoden suurimmista luusereista ainakin Stora Enso, Talvivaara ja Digia ovat toipuneet nyt alkuvuodesta. Stora Enso ymmärtääkseni hyötyy euron heikkenemisestä, Talvivaara nikkelin kallistumisesta ja Digia mistä lie. Ehkä se vaan nousee muiden imussa.

Henkilökohtaisesta elämäntilanteestani johtuen, minulle saattaa tulla kevään aikana tarve suurelle määrälle käteistä. Tästä lisää myöhemmin. En haluaisi missään tapauksessa realisoida eläkesäästöjäni tätä varten, mutta minulla ei ole muuta vaihtoehtoja. Suunnitelmiin kuuluu tilanteen paikkaaminen niin pian kuin mahdollista, mutta nyt mennään näin.

Tätä ennakoiden myin juuri ennen vuoden vaihdetta joitakin voitolla olleita osakkeita. Suomisalkusta lähti ainoastaan Wärtsilä. Kurssinousun ansiosta salkun arvo on nyt lähes sama kuin ennen Wärtsilän myymistä. Aiemmin tappiolla myymäni Nokian osakkeet kompensoivat sopivasti luovutusvoittoja verotuksessa. Avasin myynneistä kertynyttä käteistä varten Nordnettiin talletustilin, jolle maksetaan prosentin korkoa. Reaalituotto jää inflaatio huomioiden negatiiviseksi, mutta enpä nyt keksinyt parempaakaan paikkaa lyhytaikaisella säilytyspaikalle.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...